Орбан засумнівався в необхідності "Вишеградської четвірки", оскільки "російсько-українська війна перекреслила все"

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що треба поставити питання: чи потрібна взагалі "Вишеградська четвірка" (V4, Польща, Чехія, Словаччина та Угорщина). Про це він сказав на саміті V4 у Празі 27 лютого, пише угорське видання "Telex".

"Після того, як світ змінюється, необхідно замислитися над питанням, чи потрібен взагалі V4", - сказав Орбан.

За його словами, у чотирьох країн було багато спільних інтересів у брюссельській структурі, які змусили їх співпрацювати, але "російсько-українська війна перекреслила все". 

"Орбан хотів знати, чи зможуть вони, незважаючи на видимі відмінності в думках, співпрацювати з питань нижчого рівня", - пише "Telex".

Як зазначає видання, "врешті-решт Орбан заявив, що варто продовжити V4, оскільки, на його думку, є чотири теми, за якими, якщо вони не будуть співпрацювати, вони вже опиняться в гіршому становищі". Ці чотири теми, за словами Орбана, - нелегальна міграція, зближення української економіки, дії проти гармонізації податків у Брюсселі та атомна енергетика.

Водночас Орбан укотре заявив, що в інтересах Угорщини і в найважливішому питанні національної безпеки не мати спільного кордону з Росією, тому що "...у нас погані спогади про це".

Раніше повідомлялося, що прем'єрів Словаччини та Угорщини, які забули 1956 і 1968 роки, у Празі зустріли протестом.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті