ООН очікує погіршення гуманітарної ситуації в Україні та збирає кошти для підтримки на 2024 рік

Організація Обʼєднаних Націй розпочала ініціативу зі збору 46 млрд доларів на 2024 рік для гуманітарної допомоги людям, які постраждали від війни, зокрема в Україні та Ізраїлі. Про це 11 грудня повідомив "Reuters", - передає "Зе Бабель".

Управління ООН з координації гуманітарних питань зазначає, що майже 300 мільйонів людей потребуватимуть гуманітарної допомоги наступного року через збройні конфлікти, кліматичні зміни й економічні фактори.

"Я думаю, що Близький Схід в цілому, Газа і Західний берег, ймовірно, будуть зоною найбільшої потреби. Але Україна переживає відчайдушні часи та війну, яка відновиться повним розпалом наступного року. Цьому буде потрібно багато уваги", - сказав голова Управління Мартін Гріффітс.

Водночас в останньому звіті ООН відзначено погіршення гуманітарної ситуації в Україні, що є наслідком триваючої російської війни. У документі наголошується на зростаючих викликах, зокрема на щоденних атаках на ключові об’єкти цивільної інфраструктури, що призводять до жертв серед мирного населення.

Як зазначається, гуманітарна система зіткнулася з фінансовою кризою, оскільки минулого року ООН отримала трохи більше третини з 57 млрд доларів, необхідних для надання допомоги. В організації описали це як "найгіршу нестачу фінансування за останні роки".

Як повідомлялося, ООН узимку надасть допомогу 900 000 цивільних українців.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті