ООН очікує погіршення гуманітарної ситуації в Україні та збирає кошти для підтримки на 2024 рік

Організація Обʼєднаних Націй розпочала ініціативу зі збору 46 млрд доларів на 2024 рік для гуманітарної допомоги людям, які постраждали від війни, зокрема в Україні та Ізраїлі. Про це 11 грудня повідомив "Reuters", - передає "Зе Бабель".

Управління ООН з координації гуманітарних питань зазначає, що майже 300 мільйонів людей потребуватимуть гуманітарної допомоги наступного року через збройні конфлікти, кліматичні зміни й економічні фактори.

"Я думаю, що Близький Схід в цілому, Газа і Західний берег, ймовірно, будуть зоною найбільшої потреби. Але Україна переживає відчайдушні часи та війну, яка відновиться повним розпалом наступного року. Цьому буде потрібно багато уваги", - сказав голова Управління Мартін Гріффітс.

Водночас в останньому звіті ООН відзначено погіршення гуманітарної ситуації в Україні, що є наслідком триваючої російської війни. У документі наголошується на зростаючих викликах, зокрема на щоденних атаках на ключові об’єкти цивільної інфраструктури, що призводять до жертв серед мирного населення.

Як зазначається, гуманітарна система зіткнулася з фінансовою кризою, оскільки минулого року ООН отримала трохи більше третини з 57 млрд доларів, необхідних для надання допомоги. В організації описали це як "найгіршу нестачу фінансування за останні роки".

Як повідомлялося, ООН узимку надасть допомогу 900 000 цивільних українців.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті