"Вони там європейці": росіянин, який повернувся з українського полону, розповів про дію Женевської конвенції та розучування пісні "Червона рута" (ВІДЕО)

У росії колишній поліцейський із міста Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ РФ) повернувся з українського полону і дав відверте інтерв'ю місцевому телебаченню, яке незабаром видалили. Про це повідомив телеграм-канал "Верстка", якому вдалося зберегти відеозапис.

Повідомляється, що Михайло Радигін у серпні 2022 року уклав контракт із російською армією («просто до пенсії добути») і був направлений до Харківської області, де потрапив у полон. Нещодавно його обміняли і після повернення на батьківщину він дав інтерв'ю телекомпанії «Лабутнангі-ТВ».

Радигін розповів, що в українському полоні йому одразу оголосили, де він знаходиться, забезпечили фізичну безпеку, триразове харчування та візити журналістів.

За його словами, спочатку він потрапив до СІЗО «Харкова», а пізніше його перевезли до табору під Львовом, де він вивчив напам'ять український гімн та популярну за часів СРСР пісню Ротару «Червона рута».

Коли Радигін повернувся до росії, він провів додаткові три тижні в закритій військовій частині в москві — весь цей час його постійно допитували.

Після його інтерв'ю, на яке звернула увагу журналістка Ганна Чесова, а її пости з переказом відео набрали десятки тисяч переглядів, на «Лабутнангі-ТВ» вирішили видалити запис розмови з Радигіним та його матір'ю.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті