Олігарха Вадима Новинського виявлено у Швейцарії в рясі священика РПЦ

Екснардепа Верховної Ради IX скликання Вадима Новинського помітили у неділю 2 квітня у Цюриху (Швейцарія)  під час проведення служби в одній із найбільших російських православних церков міста, Про це повідомляє Радіо Свобода.

На запитання журналіста, чи планує Новинський повернутися в Україну та підтримати митрополита Павла, Новинський відповів, що намагатиметься повернутися за першої ж нагоди.

На запитання, чим він наразі займається, відповів, що "працює на мир в Україні".

Разом із тим Новинський заявив, що події в Лаврі, договір на оренду якої з УПЦ (МП) добіг кінця, "засновані на брехні й маніпуляціях", звинувативши в причетності до них Службу безпеки України.

"Проходять обшуки в монастирях, підкидаються докази, підтасовуються факти, на брехні ґрунтуються свідчення лжесвідків. І щодо архієреїв порушуються кримінальні справи. Такого не було з 1937 року", – заявив колишній народний депутат.

Він висловив думку, що УПЦ (МП) втратила право користуватися Лаврою, тому що "не пішла на умови», які висувала українська держава". 

Нагадаємо, Верховна Рада припинила повноваження народного депутата України Вадима Новинського в липні 2022 року.

Як повідомлялося, у грудні минулого року СБУ опублікувала перелік з 10 осіб, які потрапили у "церковний список" санкцій РНБО. Серед них, зокрема, клірик УПЦ (МП), ексдепутат Вадим Новинський та тодішній намісник Києво-Печерської лаври Павло (Петро Лебідь).

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті