Окупаційні адміністрації в захоплених містах Херсонщини згортають діяльність і готуються тікати через порт Бердянська

Окупаційні адміністрації в низці захоплених міст Херсонщини згортають діяльність і готуються тікати через порт Бердянська. Про це 8 травня у зведенні повідомив Генштаб ЗСУ.

"У місті Скадовськ відзначено згортання діяльності районної та міської адміністрацій. Так, у ніч з 6 на 7 травня окупанти завантажили в автомобільний транспорт документацію, оргтехніку та інше майно державних установ", - повідомили українські військові.

А вже 7 травня місто покинула значна частина російської окупаційної адміністрації - причому одразу з родинами. У Генштабі зазначили, що схожа активність також фіксується в Михайлівці, Петрівці, Шевченку, Широкому, Ульянівці та Красному окупованої Херсонщини.

"З огляду на багатокілометрові затори, які останнім часом з'явилися на в'їзді до Криму та в районі Керченського мосту, вивезення документації та награбованого майна з державних установ тимчасово захопленої Херсонської області загарбники планують здійснити морським шляхом за допомогою суховантажного судна через порт міста Бердянськ", - додали військові.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліцаї-колаборанти намагаються дезертирувати з окупованих територій Запорізької та Херсонської областей.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті