Окупанти зібрали під Бахмутом 50000 солдатів і понад 300 танків - Череватий

Російські окупанти тримають на Бахмутському напрямку потужне угруповання, але "вагнерівців" серед них немає. Про це 30 червня в ефірі національного телемарафону заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

"На сьогодні на Бахмутському напрямку "вагнерівців" немає. Там є вороже угруповання досить потужне - до 50 тисяч, понад 300 танків, понад 330 артилерійських систем і 140 реактивних систем залпового вогню", - повідомив він.

За словами Череватого, на цьому напрямку діють російські десантники, а також піхотні частини, сили територіальної оборони і так звані "Барси" - частини бойового армійського резерву. Водночас там діють невеликі підрозділи різних ПВК.

Череватий зазначив, що українській стороні на руку конфлікт між різними сегментами окупаційних військ.

"Невдачі ніхто не хоче ділити, тільки перемоги. Сварки між їхніми підрозділами почалися на тлі невдач, які з ними сталися в Україні", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЗСУ захопили "стратегічну ініціативу" на Бахмутському напрямку.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті