Окупанти закрили на в’їзд та виїзд Лисичанськ і те, що лишилось від Попасної: шукають тих, хто контактує з Україною – Власенко

В окупованих містах Луганської області, зокрема, Лисичанську й тому, що лишилось від зруйнованої Попасної, рашисти підсилили контроль за місцевим населенням, міста закрили на в’їзд та виїзд, пропускають лише тих, хто має місцеву прописку, продовжують глушити зв'язок. Про це повідомив голова Сєвєродонецької РВА Роман Власенко в ефірі "Еспресо" 19 квітня.

"Остання інформація – що знову Лисичанськ, Попасна – закриті міста, туди пускають тільки за пропискою, перевіряють документи, посилюються поліцейські заходи, паспортний контроль. Якщо є якісь сумніви у перевіряючих, одразу відправляють у військкомат", – сказав Власенко.

Він підкреслив, що відключення окупантами мобільного зв'язку пов’язано з тим, що "…люди намагаються інформувати нас, наших хлопців, своїх близьких і родичів про те, що там насправді відбувається".

"Саме з цим пов’язані ці обмеження. – зазначив Власенко, – Є інформація, що окупанти виловлюють людей, які намагаються спілкуватись з Україною і реалізовують на них "заходи впливу".

Голова РВА також уточнив, що ситуація в містах погіршується: не вистачає електроенергії, не вистачає води, погіршується санітарна ситуаціє, є проблеми зі сміттям, зі щурами, з каналізацією, триває примусова паспортизація, яка напряму пов’язана з мобілізаційними заходами.

Раніше повідомлялось, що на території зруйнованої Попасної на Луганщині після окупації живуть не більше 200 людей – замість колишніх 22 тисяч.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті