Окупанти вивезли з Херсона дітей-сиріт та утримують у Криму у дитбудинку, який у ЗМІ назвали "дитячим концтабором"

Російські окупанти вивезли дітей-сиріт із Херсона до дитячого будинку в окупованому Сімферополі. Про це 26 січня повідомляє російське видання "Верстка".

"Не менше 14 дітей-сиріт з Херсона російська влада перевезла до кримського дитячого будинку "Елочка". Два роки тому в ЗМІ цю установу назвали "дитячим концтабором" через умови, в яких утримують дітей", - повідомили журналісти.

Встановити це вдалося завдяки фотографіям та листам Діда Мороза, які з'явилися на сайті "Усиновлення в Московській області". Причому листівки, мабуть, підписував хтось із вихователів. І в кожній із них вказувалося, що дитина приїхала з Херсона.

За даними видання, дитбудинок "Елочка" спеціалізується на роботі з дітьми з ураженнями центральної нервової системи, порушеннями психіки та поведінки, слуху, зору та з ВІЛ. При цьому в робочій програмі установи зазначено, що у дітей виховують "вищі моральні почуття", у тому числі "патріотизм і громадянськість", а також формують уявлення про те, що "Крим знаходиться на півдні Росії" та "усвідомлення себе як громадянина багатонаціональної Росії".

Два роки тому навколо цього дитбудинку спалахнув скандал через неналежний догляд за дітьми. Батьки, які забирали малечу, скаржилися, що дітей виснажено. Одному з хлопчиків діагностували дистрофію, зневоднення, рахіт, у нього був м'язовий каркас і деформували череп.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти вивезли до Ростова близько 400 українських дітей "на новорічні свята".

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті