Окупанти використовують у Донецькій області самохідні вибухові пристрої, начиняючи БТР вибухівкою

Російські окупанти почали застосовувати начинені вибухівкою бронетранспортери проти сил оборони України, однак ефективність таких пристроїв сумнівна. Про повідомляється  у зведенні, оприлюдненому у Твіттер Міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії 13 липня. 

"У червні 2023 р. надійшло декілька повідомлень про те, що російські війська використовують застарілі бронетранспортери, начинені декількома тоннами вибухівки, як самохідні імпровізовані вибухові пристрої. Екіпаж, найімовірніше, вистрибує з машини після того, як пустить її за курсом. Більшість російських випадків використання таких пристроїв були зареєстровані в районі Мар'їнки, недалеко від Донецька, і розпочалися за декілька днів після того, як чеченські підрозділи знову зміцнилися в цьому районі", - йдеться в повідомленні.

У британській розвідці зазначають, що досвід використання імпровізованих вибухових пристроїв чеченськими бойовиками відомий ще за часів чеченських воєн 1990-х років. Повідомлялося також, що чеченці, які воюють на боці України, виготовили аналогічні пристрої в січні 2023 року.

"Більшість російських самохідних імпровізованих вибухових пристроїв майже напевно вибухнули до того, як досягли своєї цілі через комбінацію протитанкових мін і вогню прямим наведенням, що ставить під сумнів життєздатність цього засобу. Проте ці пристрої спричиняють дуже сильні вибухи, які все ще можуть чинити психологічний вплив на сили, що обороняються", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, російські окупанти повністю ізолювали селище Пришиб Запорізької області, проводять обшуки і перевіряють документи.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті