Окупанти відмовляються виплачувати допомогу одиноким матерям без російського паспорту

Росіяни відмовляються виплачувати допомогу одиноким матерям на окупованих територіях України, якщо ті не мають ворожого паспорту. Про це повідомив "Центр національного спротиву" (ЦНС) 31 серпня.

"Щомісячно сума виплати на дитину становить 10 тисяч російських фантиків (3 тис. грн), але щоб продовжити отримувати виплати тепер одинока мати (або батько) має надати окупантам довідку цього статусу, яка видана згідно з законодавством РФ, – сказано в повідомленні. – Для відповідної довідки необхідно мати червону макулатуру. Ба більше, якщо дитині від 14 років, то необхідно, аби вона сама отримала паспорт ворога. Інакше українці не отримають виплати, що в регіоні, який росіяни "звільнили" від роботи, ставить сім’ю під загрозу".

Підкреслюється, що на початку року росіяни заборонили обіг гривні й унеможливили перекази родичів зі звільнених територій, таким чином зробивши українців залежними від їх волі на окупованих теритиоріях, а далі посилюють там гуманітарну кризу, аби взяти під тотальний контроль місцеве населення.

Раніше повідомлялось, що росіяни поставили перед Пасічником "план" щодо примусової паспортизації підлітків на окупованій Луганщині.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті