Росіяни обстріляли деокуповані села Луганщини понад 90 разів протягом доби – Лисогор

Російські окупанти збільшили кількість обстрілів вздовж лінії зіткнення в Лугаській області й обстріляли деокуповані села Луганщини понад 90 разів протягом минулої доби. Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор в ефірі єдиних новин вранці 19 травня.

"Протягом останньої доби утримується тенденція збільшення обстрілів, особливо в Невському. Вчора під час цих обстрілів – їх було понад 90 по нашій лінії, по тим деокупованим селам – і якраз біля Невського вчора відбулось загоряння сухостою, він горів майже весь день і всю ніч, але, дякувати Богу, обійшов краї населеного пункту", – сказав Лисогор.

Він уточнив, що інформації про поранення чи загибель громадян, які знаходяться в цих населених пунктах, не надходило.

Голова ОВА також зазначив, що є вірогідність, що збільшення кількості обстрілів – це свого роду "пристрілка" для нового особового складу, яким поповнились сили окупантів на Луганщині за останній час. Крім того, збільшивши особовий склад, росіяни спробували зробити декілька піших наступів на Луганщині 17 травня, але отримали гідну відсіч.

Підкреслюється, що збільшення обстрілів не завадило доставити гуманітарну допомогу напередодні.

Так, раніше повідомлялось, що поліцейські й волонтери доставили хліб та інші продукти в три деокуповані села Луганщини 18 травня.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті