Окупанти намагалися наступати за 5 напрямками та завдали 29 авіаційних ударів по території України

Російські окупанти намагалися вести наступ на п'яти напрямках, щоб виконати завдання щодо виходу на адміністративний кордон Донецької та Луганської областей. Про це 13 березня у вечірньому зведенні повідомляє Генштаб ЗСУ.

"Російські агресор основні зусилля й надалі зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах та не залишає спроб з виходу на адміністративний кордон Донецької та Луганської областей", - повідомили українські військові.

Крім цього, окупанти також завдали 29 авіаційних і шість ракетних ударів. Ці удари, зокрема, припали на професійно-аграрний ліцей у Зноб-Новгородському на Сумщині. На жаль, загинув один мирний житель, ще п'ятеро – поранено.

Також росіяни двома ракетами вдарили по школі в Авдіївці, вбивши місцеву мешканку. На додаток до цього на рахунку рашистів понад 10 обстрілів із РСЗВ. Окремо в Генштабі наголосили, що на всій території України зберігається висока загроза ракетних ударів.

"Протягом доби Авіація Сил оборони України завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів", - додали у Генштабі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські прикордонники відбили атаки росіян у районі Бахмута.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті