Окупанти прогнозують наступ ЗСУ на Бердянськ чи Мелітополь

Перекинуті до району міст Оріхів та Гуляйполе підрозділи Збройних сил України проводять бойове злагодження перед наступом на південному напрямку до Мелітополя чи Бердянська. Про це заявив Володимир Рогов, який раніше входив до створеної РФ "військово-цивільної адміністрації" Запорізької області, а нині є головою якогось об'єднання "Ми разом із Росією", - повідомляють росЗМІ.

"Противник продовжує накопичувати сили в районі Орєхова та Гуляйполя для удару на південь, на Бердянськ чи Мелітополь. Йде бойове злагодження у противника з урахуванням того, що відразу приходять готові підрозділи. І ці підрозділи вже мають досвід ведення бойових дій, у тому числі на херсонськоіу та криворізькому напрямках", - сказав він.

За словами окупанта, головною метою очікуваного наступу ЗСУ може стати Мелітополь.

"Якщо говорити про скупчення живої сили і техніки, то швидше за все пріоритетним буде удар у бік Мелітополя. Це місто визначено як головне. Мало того, в Генштабі України та в оточенні (головнокомандувача ЗСУ Валерія) Залужного вважають, що битва за Мелітополь вирішить долю всієї військової кампанії по всіх напрямках. Під (містом) Запоріжжя, на залізничну станцію в районі Вільнянська, по суті, це передмістя Запоріжжя, буквально 10-12 км, прибувають ешелони з важкою військовою технікою, підтверджено - танки, РСЗВ, включаючи ті ж HIMARS", – зазначив він.

Рогов додав, що "союзні сили у регіоні готові до оборони".

Як повідомлялося раніше, російські окупанти прогнозують наступ Збройних сил України на Запорізькому напрямку.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті