Окупанти на Луганщині мобілізують навіть лікарів - Гайдай

Російські окупанти у Луганській області мобілізували частину лікарів. Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у своєму телеграм-каналі.

"Результати підрахувати вони ще не встигли (так кажуть), як не встигли й відсвяткувати відкриття нового медичного центру в Луганську та похизуватися, що майже всі лікарі з’явилися на так званому «референдумі», але вже оголосили про мобілізацію цих медичних працівників.

Щоправда, мобілізація часткова – забирають поки що лише хірургів, травматологів, анестезіологів, фельдшерів та медсестер", - розповів Сергій Гайдай.

Він також наголосив, що в першу чергу окупанти враховують досвід роботи з травмами внаслідок бойових дій.

"У всіх військкоматах вже є списки тих, хто закінчив медичні навчальні заклади та перебуває на території так званої «лнр». Хірурги, анестезіологи та травматологи будуть призиватися до 60 років, медсестри, фельдшери – до 55", - написав Гайдай.

Як повідомлялося раніше, у Рубіжному окупанти заявили, що по дільницях, де проводився "референдум", прилетіли ракети з системи HIMARS.  

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті