Офіцер Нацгвардії Хоменко вночі проповз 150 метрів і знищив ворожий танк

Офіцер Нацгвардії Віктор Хоменко проповз 150 метрів та знищив ворожий танк в районі Серебрянського лісництва в Луганській області в ніч на 27 липня. Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор у своєму Телеграм-каналі.

"27 липня о 4:00 ворожий танк виїхав на вогневу позицію і розпочав пряме ураження позиції одного з підрозділів 5-ї Слобожанської бригади НГУ, – сказано в повідомленні. – Старший лейтенант Віктор Хоменко, віддавши наказ підлеглим на відкриття вогню по танку, сам взяв протитанковий гранатомет NLAW та швидко рушив ходами сполучень до ворожої цілі".

Підкреслюється, що оскільки умови обстановки в лісі не дозволяють вести вогонь з далекої відстані, діставшись до переднього краю, офіцер виліз з окопу, проповз  на відстань 150 метрів до танку та влучним пострілом знищив його.

Раніше було опубліковано відео, яке демонструє, що два танки і БМП росіян знищено на Кремінському напрямку групою "Асгард".

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті