Один із найближчих соратників путіна виступив проти його дій у війні з Україною – Washington Post

Президент РФ путін зіткнувся з критикою одного з членів найближчого оточення щодо ведення війни в Україні. Про це 7 жовтня повідомляє The Washington Post.

"З початку окупації ми стали свідками зростання тривоги з боку найближчого оточення путіна. За нашими оцінками, вони особливо стурбовані недавніми російськими втратами, помилковим керівництвом і значними військовими недоліками", - заявив представник західної розвідки.

Однак цього разу таку незгоду в американській розвідці вважали настільки важливою, що цю тему включили до щоденного брифінгу з питань розвідки для Джо Байдена. Наголошується, що подібна критика свідчить про сум'яття в російському керівництві з управління війною.

Невдоволення, яке висловив один із членів оточення путіна, стосувалося того, що він вважав неправильним управління військовими зусиллями та помилками, яких припускаються ті, хто виконує військову кампанію. Водночас журналісти заявили, що підтвердити особу інсайдера не вдалося.

"Внутрішня напруженість відповідає тому, як пройшла кампанія для росіян, та атмосфері у кремлі. Є багато людей, які переконані, що все йде не так, як треба, і що це неправильний курс дій", - зазначив інший високопоставлений західний чиновник.

Визнав розбіжності у владі навіть речник путіна Дмитро Пєсков. Він пояснив це тим, що путін зіткнувся з критично важливим рішенням щодо мобілізації.

"Є розбіжності щодо таких моментів. Дехто вважає, що ми маємо діяти по-іншому. Але це все частина звичайного робочого процесу", - заявив Пєсков.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що Кадиров та Пригожин публічно підірвали авторитет путіна.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті