Одна людина загинула і п'ятеро поранено внаслідок вибуху на авіазаводі в Ульяновську

Одна людина загинула і п'ятеро поранені внаслідок вибуху під час заводських випробувань військово-транспортного літака Іл-76МД у російському Ульяновську. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на видання "База".

Згідно з повідомленням, під час перевірки фюзеляжу на герметичність стався вибух.

Зазначається, що на одному з етапів виробництва фюзеляж перевіряють на герметичність, закачуючи всередину інертний газ для створення тиску, повідомила Об'єднана авіабудівна корпорація. 2 березня під час проведення цих робіт корпус літака розгерметизувався, з корпусу вилетіли заглушки. Загиблому – 45 років, його ім'я не називається.

Іл-76 виробляється з 1975 року, це основний важкий військово-транспортний літак у Росії. Станом на грудень "Авіастар" побудував та здав сумарно 17 Іл-76МД. За рік виробляється не більше чотирьох таких транспортників, - уточнюється в повідомленні.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті