Очільник "Демсокири" заявив в СБУ на депутатку "Слуги народу" через її заклики про відставку Залужного

Один з лідерів партії "Демократична сокира" і військовий Юрій Гудименко звернуся до Служби безпеки України через заяви народної депутатки від партії "Слуга народу" Мар'яни Безуглої, яка закликала Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного піти у відставку.. Про це Гудименко повідомив у Facebook.

У його заяві йдеться, що допис Безуглої "становить загрозу національній безпеці України та може використовуватися російською пропагандою для поширення російських наративів серед міжнародних партнерів".

"Крім того, що викликає окреме занепокоєння, Марʼяна Безугла є заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки та могла отримати вказані вище відомості виключно в ході своїх службових обовʼязків", — наголосив Гудименко.

За його словами, опубліковані Безуглою відомості можна віднести до категорії державної таємниці.

"Вважаю, що оприлюднення таких відомостей, а саме, що: "Військові просто сказали, що їм треба забирати не менше 20 тисяч громадян на місяць" та "Чому створення бригади, а не доукомплектування існуючих? Скільки коштуватиме бригада, нова бригада?" містить склад злочину, передбачений статтею 328 ККУ", — зазначив військовий.

Як повідомлялося, секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що РФ активізувала в Україні мережу шпигунів, аби "вбити клин" між Зеленським та Залужним. 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті