Очікуємо нового загострення боїв за Авдіївку найближчими днями - Барабаш

Наступ ворога на Авдіївку (Донецька область) наймасштабніший із 2014 року, наразі певне зменшення обстрілів і штурмових дій росіян, але найближчими днями очікується знову загострення. Про це 18 жовтня у ефірі національного телемарафону заявив очільник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

"Я точно можу сказати, що це наймасштабніший наступ, який був узагалі на Авдіївку за весь час цієї війни, починаючи з 2014 року", - сказав він.

За словами Барабаша, наразі ситуація на території громади трохи спокійніша, зокрема менше обстрілів, ракетних ударів і штурмових дій.

"Хоча на позиціях тихіше не стає. Там тривають обстріли і стрілецькі бої цілодобово. На позиціях дуже гаряче", - сказав він.

Барабаш зазначив, що таке зменшення інтенсивності атак ворогом свідчить про те, що окупанти "видихнулися", а Сили оборони України стабілізували ситуацію на напрямку.

"Але це ще не кінець цієї історії. Ворог перегруповується. Три ночі поспіль відтягує техніку, яку може, в тили, щоб відремонтувати. І скоріш за все, найближчими днями ми очікуємо, все-таки буде це загострення на нашому напрямку", - заявив Барабаш. 

Нагадаємо, раніше Барабаш заявив, що РФ планує до кінця року окупувати всю Донецьку область. 

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті