Обстановка на фронті складна, найчисельніші атаки ворога були біля Авдіївки та Мар'їнки – Генштаб

Оперативна обстановка на сході України залишається складною, російські війська продовжують наступ по всій лінії фронту. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ ввечері 4 січня.

Протягом доби відбулось 44 бойових зіткнення. Ворог активно застосувує оперативно-тактичну авіацію та квадрокоптери типу "FPV", проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки.

Так, на Куп’янському напрямку Сили оборони відбили дві атаки противника біля Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області. 

Водночас на Бахмутському напрямку окупантам не вдалося окупантам прорвати оборону наших військ поблизу Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Тут було відбито три ворожі атаки.

Близько 14 атак українські захисники відбили на Авдіївському напрямку в районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 9 атак неподалік Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення. 

Разом з тим на Мар’їнському напрямку ЗСУ продовжували стримувати війська РФ в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де ворог за підтримки авіації сім разів намагався прорвати оборону наших військ. 

На Запорізькому напрямку відбито сім атак біля Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області, де росіяни безуспішно намагалися відновити втрачене положення. 

Як повідомлялося, українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу росіян.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті