Нюрнберзька академія ухвалила декларацію щодо воєнних злочинів РФ в Україні

Міжнародна академія Нюрнберзьких принципів ухвалила декларацію щодо воєнних злочинів росії проти України. Про це 8 травня у Twitter повідомило представництво академії.

"Нюрнберзька декларація про злочин агресії" закликає створити трибунал для судового переслідування злочинів агресії в Україні та розширити повноваження Міжнародного кримінального суду щодо злочинів агресії", - повідомили в Академії.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter також привітав ухвалення Нюрнберзької декларації. А також наголосив, що триває робота над створенням Спеціального трибуналу для росіян.

"Я вітаю Нюрнберзьку декларацію, яка встановлює прямий зв'язок між Нюрнберзьким трибуналом і Спеціальним трибуналом щодо злочину агресії проти України", - написав очільник МЗС.

Російське керівництво, наголосив Кулеба, має бути притягнуто до відповідальності за злочин агресії, як було і у випадку з керівництвом нацистів у 1945 рік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Зеленський у Гаазі закликав до створення трибуналу щодо агресії РФ проти України.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті