Нуланд заявила, що кремль поки не готовий до мирних переговорів

Поведінка росії показує, що кремль зараз абсолютно не готовий до мирних переговорів. Про це на зустрічі з українськими журналістами 3 грудня заявила заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд, повідомляє РБК-Україна.

"Президент Байден сказав, що якби путін був серйозний, то він, очевидно, поговорив би з ним. І тоді кремль одразу дав зрозуміти, наскільки вони несерйозні, заявивши, що попередньою умовою буде те, що ми всі визнаємо анексію територій, коли 143 країни на цій планеті сказали "ні" путінській анексії", - сказала Нуланд.

За її словами, дипломатія, очевидно, є кінцевою метою кожного, але має бути партнер, який також прагне цього.

"Путін не щирий і не готовий до цього", - підкреслила заступниця держсекретаря США.

Вона додала, що хоча на початку війни могла бути деяка розгубленість у світі, поведінка росії день за днем, тиждень за тижнем переконує все більше і більше людей та країн по всьому світу в тому, що тут відбувається насправді.

"У нас не було б 143 країни, які сказали "ні" анексії українських територій, якби сам путін не був таким жорстоким. При цьому їх державний дезінформаційний апарат сильний, дуже добре фінансується. Вони використовують все, у тому числі і Православну Церкву, як ви знаєте, і як ви бачите тут", - сказала Нуланд.

Також за словами заступниці держсекретаря США, під час двох її поїздок до Африки останнім часом вона побачила, що африканські країни вже краще розуміють, що причиною продовольчої кризи є саме вторгнення РФ до України.

Як повідомлялося раніше, Байден уточнив, за яких умов готовий поговорити з путіним.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті