Новий наступ в Україні росіяни можуть розпочати у квітні – німецькі ЗМІ

Новий наступ росії є неминучим і розпочнеться у квітні. Про це з посиланням на Міноборони Німеччини повідомляють видання Neue Zurcher Zeitung та Kreiszeitung.

"Якщо армії Путіна вдасться просунутися на захід України, війська можуть відрізати західні поставки і змусити український уряд капітулювати. Однак ця стратегія вимагатиме загальної мобілізації в Росії, оскільки російська армія вже значно ослаблена війною в Україні і вимагатиме більше солдатів", - йдеться у повідомленні.

На думку німецьких військових, у разі наступу на захід у війну повноцінно вступить і білоруська армія. У цьому випадку президент РФ путін хотів би завоювати всю Україну у війні на два фронти. У такому разі білоруські війська пішли б у наступ на Київ, а росіяни наступали б по всьому Донбасу.

Однак такий варіант вважається у німецькому військовому відомстві малоймовірним. Куди більш вірогідним вважається інший варіант.

Згідно з ним, наступ росіян проходитиме лише на Донбасі. Лукашенко знову зможе уникнути прямого вступу у війну.

При цьому білоруські війська будуть використані як загроза та відволікаючий фактор під час реального наступу РФ. Якщо білоруські військові з'являться на спільному з Україною кордоні, то "українським захисникам доведеться розділитися, щоб відбити можливе вторгнення з півночі".

Нагадаємо, раніше міністр оборони РФ Шойгу заїкнувся про "новий наступ" в Україні.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті