Норвегія запровадила проти РФ санкції, які багато в чому повторюють 11-й санкційний пакет ЄС

Влада Норвегії 2 жовтня запровадила санкції, які здебільшого відповідають 11-му пакету антиросійських заходів ЄС. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на норвезьке міністерство закордонних справ. 

"Новий раунд санкцій багато в чому відповідає заходам з 11-го пакета санкцій ЄС", - ідеться в заяві зовнішньополітичного відомства.

Уточнюється, що нові санкції передбачають, зокрема, додаткові заборони на транзит через РФ товарів, які можуть сприяти розвитку російського оборонного сектору та збільшенню технологічного потенціалу росії, а також товарів, які можна використовувати в авіакосмічній промисловості.

Крім того, у рамках цього пакета санкцій Осло забороняє проїзд своєю територією вантажівкам із причепами та напівпричепами, зареєстрованими в росії.

Водночас наголошується, що Норвегія запровадила санкції з деякими винятками, а також не вдалася до низки заходів ЄС. Зокрема ЄС у рамках 11-го пакета заборонив заходження до своїх портів танкерів, що здійснюють перевалку із судна на судно нафти РФ, у тих випадках, коли "відповідні органи влади мають підстави вважати, що ці судна причетні до порушення заборони на імпорт до ЄС російської нафти та нафтопродуктів, які доставляють морським шляхом". У пресрелізі МЗС Норвегії зазначено, що в Осло все ще вивчають, як найкраще реалізувати цю заборону.

Нагадаємо, 11-й пакет санкцій ЄС набув чинності 23 червня. Під них потрапили понад 100 фізосіб і структур, також у рамках заходів запровадили експортні обмеження щодо 87 компаній. Цей пакет також націлений на боротьбу проти обходу санкцій. 

Як повідомлялося, Норвегія заборонила в'їзд автомобілів з російськими номерами. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті