Норвегія надасть Україні п'ятирічну програму військової допомоги на загальну суму 7 млрд євро

Норвегія надасть Україні п'ятирічну програму військової допомоги на загальну суму 7 млрд євро. Про це йшлося на зустрічі прем'єр-міністра Норвегії Йонаса Гар Стере та генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга в Осло, пише  Укрінформ із посиланням на Міністерство закордонних справ Норвегії.

Стере зазначив, що його країна та інші члени НАТО від самого початку підтримували Україну в її боротьбі за незалежність і свободу.

"Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно. В межах Програми підтримки України Норвегія надасть військову, гуманітарну та цивільну допомогу на загальну суму 75 мільярдів норвезьких крон (€7 млрд - ред.) протягом п'яти років", - сказав прем'єр-міністр.

Водночас наголошувалося, що сприяння довгостроковій співпраці між НАТО і Україною є важливою метою.

"Членство в НАТО було наріжним каменем норвезької політики безпеки з моменту заснування Альянсу в 1949 році і має вирішальне значення зараз, коли в Європі знову точиться війна", - підкреслив прем'єр-міністр.Він зауважив, що Норвегія взяла зобов'язання збільшити оборонні видатки до щонайменше 2% ВВП до 2026 року.

Як повідомлялося, в Осло 31 травня - 1 червня проходить неформальна зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті