Німецькі компанії 2022 року перерахували в бюджет РФ більше грошей, ніж фірми з будь-якої іншої країни ЄС

Німецькі компанії минулого року перерахували до російського бюджету більше грошей, ніж фірми з будь-якої іншої країни ЄС. Про це пише Телеграм-канал "BILD на русском".

До початку російського вторгнення в РФ працювала 371 німецька компанія. Нині їхня кількість скоротилася, проте вона досі залишається значною - свою діяльність у РФ продовжують 262 компанії з Німеччини. 

У 2022 році, згідно з дослідженням української неурядової організації B4Ukraine, німецькі компанії заплатили у вигляді податків до російського бюджету 402 мільйони доларів. Це рекордний показник серед усіх країн ЄС. Більшу суму як податкові відрахування віддали тільки компанії зі США. 

У принципі, вести бізнес із росією досі законно: під заборону потрапляють тільки певні товари та послуги - до них, наприклад, належить аудит, IT-консалітнг, імпорт і купівля нафти, розкішних автомобілів, ювелірних виробів, а також товарів для аерокосмічної промисловості. 

Незважаючи на це, багато німецьких компаній після початку повномасштабної війни проти України пішли з росії - серед них Siemens, Daimler і Wella. Водночас такі гіганти, як Metro, Bayer, BMW, Hochland, Robert Bosch, Knauf Gips та інші продовжують заробляти в РФ і виплачують податки в бюджет країни. За даними B4Ukraine, частина німецьких компаній, що залишилися, скористалися відходом конкурентів і збільшили свій оборот.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті