Німеччина виділить 500 млн євро на нову військову допомогу Україні - Пісторіус

На нову військову допомогу Україні Німеччина виділить 500 млн євро. Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус під час зустрічі у форматі "Рамштайн" 19 березня, пише Deutsche Welle.

"Німеччина сформувала новий пакет військової допомоги для України обсягом у 500 мільйонів євро", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що, зокрема, Берлін передасть українським військовим із запасів бундесверу 10 тисяч боєприпасів, які мають бути доставлені невідкладно.

Також Німеччина оплатить закупівлю ще 180 тисяч снарядів для української армії. 

Крім цього, Німеччина уклала контракт на виробництво 100 тисяч 155-міліметрових снарядів

У рамках нового пакета бундесвер також поставить Києву 100 броньованих машин піхоти, 100 машин матеріально-технічного постачання і запасні частини.

Що стосується питання можливого відправлення німецьких військовослужбовців в Україну - глава міноборони ФРН наголосив, що йому нема чого додати до позиції канцлера Олафа Шольца, який раніше заявив, що такий крок виключений.

Раніше міністр оборони ФРН заявив, що завдяки Чехії досягнуто прогресу в постачанні Україні артилерійських боєприпасів.

Раніше також у Єврокомісії заявили, що половина з обіцяного мільйона артснарядів буде в Україні до кінця березня.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті