Німеччина вдвічі збільшить військову допомогу для України - Bloomberg

Німецький уряд подвоїть військову допомогу для України. Невдовзі в парламенті країни мають затвердити додаткові 4 мільярди євро. Про це пише Bloomberg, посилаючись на власні джерела, - повідомляє Громадське.

Так, наступного року військова підтримка від Німеччини загалом може становити 8 мільярдів євро.

Якщо німецький парламент схвалить надання Україні додаткової підтримки, то видатки на оборону Німеччини перевищать 2% ВВП країни — мінімум, який мають витрачати на оборону всі члени НАТО.

Як пише Bloomberg, збільшення оборонного бюджету в Німеччині пов'язане з тим, що країна нарощує свою роль європейського центру НАТО. Саме ця держава надає найбільшу серед країн Європи військову підтримку Україні й поступається у світі лише США, пише видання.

Нагадаємо, що протягом 2022-го Україна отримала 2 млрд євро військової допомоги від Німеччини, а на 2023 рік країна запланувала передати ще понад 5 млрд євро. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті