Німеччина передасть ЗСУ десятки танків Leopard 1 в середині року – Пісторіус

У середині року розпочнеться постачання Збройним Силам України кількох десятків танків Leopard застарілої версії 1А5. Про це стало відомо зі слів німецького міністра оборони Бориса Пісторіуса іспанському виданню La Vanguardia.

Він нагадав, що Берлін дотримав слова і передав у березні 18 сучасних Leopard 2A6 та 40 бойових машин піхоти Marder, "а також інші пакети [військової допомоги], як-от терміново необхідні запасні частини та боєприпаси".

За словами Пісторіуса, разом із партнерами "в результаті вдалося забезпечити бригаду".

"Постачання основних бойових танків Leopard 1A5 тільки почалося. Лише на цьому тижні почалася підготовка понад сотні українських військових на Leopard 1. Постачання до 80 Leopard 1 почнеться в середині року", – сказав він.

Defence Express пише, що 1А5 – це остання модифікація танка від 1987 року, що робить цей танк на три роки молодшим за Т-64БВ. Однак за п’ять модернізацій "Лео" значно наростив захист, отримав стабілізатор озброєння, нову прицільну та комп'ютеризовану систему керування вогнем, а також турбований дизель на 830 к.с., що для 42-тонної машини "дуже не поганий показник", пише ресурс.

Як повидомлялося ранише, сервісний центр з обслуговування та ремонту українських танків Leopard 2 запрацює у Польщі вже у травні.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті