Німеччина надасть Україні ще 17 мільйонів євро на на пільгові житлові кредити для переселенців

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій підписало угоду з німецьким банком KfW про виділення додаткових 17 мільйонів євро на пільгові житлові кредити для внутрішньо переміщених осіб. Про це 7 грудня повідомила пресслужба Мінреінтеграції.

За рахунок цих коштів у 2024 році планується видати приблизно 400 нових пільгових житлових кредитів.

Як зазначив постійний заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Німеччини в Україні Тім Пранге, першу частину цього проєкту на суму 25,5 мільйонів євро було успішно впроваджено протягом 2021-2022 років. У зв’язку із значною зацікавленістю програмою було оголошено про додаткову підтримку у вигляді 17 мільйонів євро.

Цей грант є складовою німецько-українського співробітництва задля розвитку, загальна сума якого лише у 2023 році становила понад 600 мільйонів євро.

За словами віцепрем'єр-міністерки Ірини Верещук, проєкт з надання пільгових іпотек для ВПО працює вже кілька років і "гарно себе показав".

Як повідомлялося, Литва виділяє Україні мільйон євро на відновлення та переселенців.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті