"Ніколи не підписуйте з Росією жодних договорів". Подоляк звернувся до пострадянських країн

Радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк у своєму Телеграм-каналі 19 вересня опублікував пост російською мовою, у якому закликав пострадянські країни "ніколи не підписувати з Росією жодних договорів". Так Подоляк відреагував на загострення військових дій між Вірменією та Азербайджаном.

"Чергове нагадування всім пострадянським країнам: Росія завжди і всіх зраджує. А російська "миротворчість" або "членство в російськоцентричній ОДКБ" - це незмінний ніж у спину в кризовій ситуації. Якщо ви, звісно, не готові делегувати Росії частину своєї суб'єктності та суверенітету. Тому ніколи не підписуйте з Росією жодних договорів, не ведіть з нею серйозних перемовин, не приймайте "миротворчі контингенти" і не відчиняйте двері для російської пропаганди та корупції. "Дружба" з Росією завжди закінчується однаково", - написав Подоляк.

Як відомо, Вірменія є членом проросійської Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ). Однак російські "миротворці" не змогли нічого зробити 19 вересня, коли між Вірменією та Азербайджаном загострилися військові дії.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті