Незабаром Україна буде в нашому Союзі - президентка ЄК Урсула фон дер Ляєн

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн переконана, що Україна незабаром буде членом Європейського Союзу. Про це вона сказала 6 лютого, виступаючи у вівторок у Страсбурзі в межах пленарного засідання Європейського парламенту, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Контраст із ситуацією (в Україні) всього десять років тому не може бути більш разючим. Тоді проросійський режим в Україні ухвалював авторитарні закони і вбивав протестувальників на вулицях. Сьогодні країна ухвалює нове законодавство, що розширює права національних меншин, поліпшує судову систему і забезпечує систему стримувань і противаг влади. Саме це привело нас до початку переговорів про вступ. І цей прогрес відбувається не тільки тому, що цього вимагає Європа. Це глибоке бажання народу України. Україна - це Європа, тому що Європа - у серцях та умах українців. І незабаром Україна теж буде в нашому Союзі", - наголосила вона.

Говорячи про другі роковини від дня російського вторгнення в Україну, президентка Єврокомісії констатувала, що "це трагічна історія людських втрат і страждань". "І це тим більш трагічно, оскільки ми знаємо, що попереду на нас чекає ще більше болю і страждань. Ми знаємо, як багато тут поставлено на карту для жителів України, а також для всіх нас у Європі. Фантазії Путіна та сфабрикована війна - і героїчний опір України нагадали нам тут, що за наші свободи і нашу демократію варто боротися. Тому сьогодні ми віддаємо данину поваги тим, хто приніс найвищу жертву в боротьбі за це. Слава Україні!" - завершила свій виступ фон дер Ляєн.

Із сесійної зали хтось відповів: "Героям слава!".

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті