Німецькі БРЕМ Bergepanzer 2 прибули до України (ФОТО)

Збройні Сили України отримали німецькі броньовані ремонтно-евакуаційні машини (БРЕМ) Bergepanzer 2. Фото перевезення цієї техніки тралом опубліковали на сторінці Ukraine Weapons Tracker у Twitter, - пише "Мілітарний".

Минулого тижня уряд Федеративної Республіки Німеччина повідомив про передачу Україні п’яти Bergepanzer 2 (BPz-2).

"Українські військові вже пройшли навчання щодо використання цих машин", - йдеться у повідомленні.

Німецька броньована ремонтно-евакуаційна машина BPz-2 належить до групи бойових машин підтримки.


Ця броньована машина розроблена на базі танка Leopard 1.

Основне призначення Bergepanzer 2 – забезпечення мобільності бронетанкових підрозділів, евакуація пошкодженої техніки, допомога при заміні або ремонті моторно-трансмісійного відділення та/або башти бойових машин.


"Машина використовується армійськими тиловими підрозділами та бронетанковими піхотними батальйонами в арміях країн, які мають у своєму розпорядженні танки Leopard. Екіпаж складається з чотирьох осіб: водія, командира, кулеметника і радиста. Корпус БРЕМ Bergepanzer 2 зібраний зі звареної броньової сталі. Рівень захисту шасі такий самий, як у танка Leopard 1", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, на озброєнні BPz-2 має кулемет, який у першу чергу призначений для самооборони машини. Також на корпусі встановлені мортири для димових чи аерозольних гранат, які можна використовувати для маскування переміщення машини у бойових умовах. БРЕМ має кран, допоміжне обладнання, а також обладнання для ремонту бронетехніки. Для забезпечення польового ремонту Bergepanzer 2 може перевозити запасний танковий двигун на кормовій частині корпусу.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті