Не бажаючих воювати російських контрактників тримають під вартою у Луганській області

Російських контрактників, які відмовляються продовжувати воювати проти України, тримають під вартою на окупованій території Луганської області та силою змушують повернутися на фронт. Про це повідомляє The Insider із посиланням на батька одного із затриманих солдатів 24 липня.

За словами чоловіка, після трьох місяців служби російським контрактникам обіцяли відпустку та можливість відмовитися від участі у бойових діях. Але коли військові написали відмову від продовження участі у війні, їх затримали та відвезли до Брянки Луганської області. Вже понад місяць їх тримають під вартою.

"Відповівши три місяці, вони мали їхати додому. Їх розгорнули з боку Луганська і відвезли туди. Посадили до „прокуратури", де луганські військові займаються російськими солдатами, які написали відмову від війни. Ці люди тримають їх там через те, що вони відмовилися", - заявив батько затриманого російського контрактника.

Він також розповів виданню, що контрактників утримують у жахливих умовах.

"Якісь ями, тортури тощо. Це кажуть люди, які звідти приїжджають", - додав чоловік.

За його словами, російське військове керівництво повідомило, що не має відношення до затримання "відмовників", заявляючи, що контрактників утримують луганські бойовики.

Як раніше повідомлялося, рашисти скаржаться на "беззвучні" ракети ЗСУ і нарікають, що в підрозділах все менше бійців.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті