Не воювати, а навчати: МЗС Естонії висловилося щодо можливості відправки військових країн ЄС до України

Військові європейських країн не будуть воювати в окопах в Україні, однак вони можуть бути направлені до країни, щоб прискорити навчання українських військовослужбовців. Про це заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур в інтерв’ю австрійській газеті Die Presse - пише Цензор.НЕТ.

Він зазначив, що зараз "реальність така, що кожна країна-член НАТО вже має військовий персонал в Україні, наприклад, військових аташе або людей, які час від часу приїжджають в Україну". А те, що пропонував президент Франції Емманюель Макрон – "стосувалося здебільшого сфери навчання".

За словами Певкура, йдеться виключно про проведення навчання українських військових на території України. Він навів приклади того, що ЗСУ навчаються у Великій Британії, в Естонії та Польщі.

"Питання полягає в тому, чи могли б ми зробити те ж саме в Україні, щоб прискорити процес навчання, адже кожна подорож через кордон займає певний час. Але це не означає, що європейські солдати будуть воювати в окопах в Україні", - резюмував глава МЗС Естонії.

Як повідомлялося, західні політики все більше підтримують заяву президента Франції Еммануеля Макрона про ймовірне скерування військ в Україну.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті