"Не можна все життя бути відмінником". Данілов визнав завищені очікування від контрнаступу

Секретар Ради національної безпеки України Олексій Данілов визнав, що надії України на контрнаступ не виправдалися. Про це він сказав в інтерв'ю Бі-бі-сі, - пише ТК ВВС/Російська служба.

"Це не означає, що перемога не буде на нашому боці",- додав він.

У травні 2023 року, напередодні контрнаступу, він сказав в інтерв'ю виданню, що найближчі місяці нададуть "історичну можливість".

Розмірковуючи зараз про ці слова, Данілов визнав: "У травні кожен громадянин нашої країни хотів, щоб війна закінчилася якомога швидше. Надії були, але вони не виправдалися".

"Люди іноді роблять помилки. Не можна все життя бути відмінником", - сказав він.

Секретар українського Радбезу, з яким у Києві зустрілася кореспондентка Бі-бі-сі Джессіка Паркер, охарактеризував нинішню ситуацію на лінії фронту як дуже складну і заявив, що старі військові підручники, зокрема натовські, "необхідно відправити назад в архіви".

"Такої війни, як та, що йде в нашій країні, не було ні в ХХ, ні в ХХI столітті", - заявив він.

"Те, що ми два роки захищаємо нашу країну, - це вже велика перемога", - каже Данілов.

Олексій Данілов вважає, що незважаючи на проблеми в Конгресі, принаймні якесь військове фінансування зі США "обов'язково надійде".

"Якщо станеться так, що ми отримаємо подарунок до Різдва, ми будемо цьому раді".

"Але якщо це станеться трохи пізніше, не варто робити з цього трагедії", - заявив він.

Данілов відмовився говорити про те, чи можлива в майбутньому нова спроба повернути окуповані Росією території і чи програє Україна, якщо США перестануть їй допомагати.

"Можу точно сказати, що ми не зупинимося, - сказав він. - Ми продовжимо боротьбу за нашу свободу, за нашу незалежність".

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський під час виступу у Національному університеті оборони США наголосив, що Україна не здасться росії у цій війні за свободу, та висловив сподівання на подальшу підтримку з боку партнерів.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті