НАЗК внесло виробника крабових паличок Vici до списку спонсорів війни

Національне агентство України з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло виробника крабових паличок Vici до списку міжнародних спонсорів війни. Про це йдеться у Телеграм-каналі НАЗК.

Зазначається, що після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, представники компанії Vičiūnų grupė обіцяли, що вона вийде з російського ринку. Натомість Vici не зупиняє свої потужності у РФ та залишається одним із найулюбленіших брендів російських споживачів.

"Допоки такі відомі бренди як Vici продовжують знаходитись на ринку росії, попри всі воєнні злочини агресора, світ отримує неправильний сигнал, що рф залишається частиною міжнародних економічних процесів. Так само жителі росії бачать, що демократичний світ від них не відвернувся, а вони все роблять правильно. Багато компаній вже зробили правильний вибір на користь цінностей демократії та доброчесності вийшовши з російського ринку. Однак Viciunai Group не стала однією з них та не змогла вийти за межі своїх пустих обіцянок", - заявив голова НАЗК Олександр Новіков. 

Він акцентував, що компанія веде свій бізнес у росії в звичайному режимі без будь-яких скорочень, успішно захищає російську торгову марку в суді, продовжує набирати персонал на свої дочірні підприємства, підтримуючи ринок праці в РФ.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті