Наступ росіян на Лиманському напрямку захлинувся - Східне угруповання військ

Окупаційні війська перестали вести наступ на Лиманському напрямку через те, що Сили оборони України чинять сильний опір. Про це розповів начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону 16 жовтня.

"Позавчора вони намагалися проводити на Лиманському напрямку свої наступальні дії, проте наразилися на шалений спротив Сил оборони України, на наші потужні вибухові загородження", - зазначив Євлаш.

Начальник прес-служби Східного угруповання військ додав, що росіяни самі неодноразово повідомляли, що їхньому наступу дуже сильно заважає щільна мінно-вибухова смуга, через яку не так просто пройти їхній техніці та їхній піхоті.

"Окрім того, що звичайні фортифікаційні обладнання там досить надійні, ми маємо потужний укріпрайон на тому напрямку. Тому противник "отримавши по зубах", відійшов, відкотився зараз назад для перегрупування та відновлення своїх втрат", - сказав Євлаш.

Проте в ЗСУ вважають, що ця тиша не буде довгою. Скоріш за все противник за декілька днів відновить свої наступальні дії на цьому напрямку.

Як повідомлялось раніше, в окупованій Горлівці лікарні завалені пораненими. Окупанти нарікають на "страшний потік".

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті