Наша відповідь Чемберлену: у росії завели кримінальну справу на прокурора і суддів МКС у Гаазі

У росії порушили кримінальну справу стосовно прокурора і суддів Міжнародного кримінального суду (МКС) у Гаазі, - пишуть росЗМІ 20 березня.

Зокрема, у справі в росії "проходять" прокурор МКС Карім Хан, який запросив ордери на арешт російського диктатора путіна і дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової, а також судді Томоко Акане, Розаріо Сальваторе Айтали і Серхіо Херардо Угальде Годінес, які видали ці ордери.

У росії вважають, що переслідування путіна і Львової-Бєлової "має завідомо незаконний характер, оскільки підстав для притягнення до кримінальної відповідальності немає".

Російське відомство підозрює Хана за статтями про притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднане з незаконним обвинуваченням у скоєнні особливо тяжкого злочину (частина 2 статті 299 КК), а також підготовку до нападу на представника іноземної держави, який користується міжнародним захистом, з метою ускладнення міжнародних відносин (частини 1 статті 30 КК, частина 2 статті 360 КК).

Щодо суддів МКС справу розслідують за статтями про завідомо незаконне взяття під варту (частина 2 статті 301 КК) і підготовку до нападу на представника іноземної держави (частини 1 статті 30 КК, частина 2 статті 360 КК).

Раніше повідомлялося, що експрезидент росії Медведєв погрожує Гаазькому суду ударом ракетою "Онікс".

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті