Наречена загиблого воїна "Да Вінчі" зареєструвала петицію про створення Національного Пантеону Героїв України

На сайті президента України з'явилася петиція про створення Національного Пантеону Героїв України. Її авторкою стала Аліна Михайлова - наречена загиблого військовослужбовця Дмитра Коцюбайла, відомого як "Да Вінчі".

"Звертаюсь до Президента України з ініціативою створити Національний Пантеон Героїв України – меморіальний комплекс як сакральне місце пам’яті та консолідації українського народу. У цьому пантеоні мають відбуватись почесні поховання та встановлюватись пам’ятні об’єкти для увічнення видатних історичних діячів України: лідерів національно-визвольних змагань усіх часів, військових командирів, визначних осіб, що здійснили героїчні вчинки в боротьбі за Незалежність України", - написала Михайлова у петиції.

Місцем цього Меморіалу пропонується зробити парк Аскольдова Могила, де поховано Дмитра Коцюбайла.

За три дні петиція зібрала необхідні 25 тисяч підписів і тепер буде розглянута президентом України. 

Як повідомлялося раніше, в боях за Україну загинув доброволець з Нової Зеландії Кейн Іатет.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті