Нардепка від ОПЗЖ Королевська отримала підозру за внесення недостовірних відомостей до е-декларації

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили народній депутатці України Наталії Королевській про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік. Про це повідомила САП у своєму Телеграм-каналі 17 лютого.

"17 лютого 2023 року за дорученням керівника САП прокурор САП за участі детективів НАБУ повідомив про підозру народному депутату V, VI та VIII, IX скликань в умисному внесенні завідомо недостовірних відомостей до електронної декларації, – сказано в повідомленні. – Дії особи кваліфіковано за ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України".

Зазначається, що народна депутатка в декларації за 2020 рік не вказала дві земельні ділянки в Обухівському районі загальною площею 0,829 га та вартістю понад 2,5 млн грн, а також житловий будинок та земельну ділянку, що розташовані в Московській області РФ вартістю майже 1,8 млн грн.

Уточнюється, що загалом сума незадекларованих об’єктів нерухомого майна становить понад 4,315 млн грн, що перевищує 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

"Зважаючи, що місцеперебування нардепа не встановлено, про підозру їй повідомлено в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України, – пише відомство. – Розслідування цих фактів розпочато на підставі висновку НАЗК".

Раніше повідомлялось, що заводи підсанкційного російського олігарха Дерипаски на 10 млрд грн тепер належать Україні.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті