Нардепка Піпа, яка ініціювала подання заяви в поліцію щодо Арестовича, повідомила, що на нього відкрито кримінальне провадження

Народна депутатка Наталія Піпа, яка ініціювала подання заяви від імені 20 депутатів ВР в поліцію щодо Олексія Арестовича, з посиланням на Нацполіцію повідомила, що на нього відкрито кримінальне провадження. Про це Піпа написала на своїй сторінці у Facebook 16 листопада. 

"На ґражданіна Арестовича відкрито кримінальне провадження. Про це мене сповістила Національна поліція України, а я сповіщаю вас. Чекаємо якнайшвидшого (однак сумнівного) повернення развєдчіка до України", - написала народна депутатка.

Раніше повідомлялось, що на Олексія Арестовича 26 жовтня 29 депутатів Верховної Ради подали заяву в поліцію за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення. 

Передісторія цієї ситуації така: колишній позаштатний радник голови Офісу президента Олексій Арестович 13 вересня через суд зобовʼязав Держбюро розслідувань відкрити кримінальне провадження щодо народної депутатки Наталії Піпи. Справу розглядають за статтею про порушення рівноправності громадян за мовною ознакою через заяву нардепки у поліцію щодо виконавця російського року в центрі Львова.

"Піпа Наталія вчинила діяння, що має ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні (в умовах військового конфлікту, додам), і держава повинна дати свою правову оцінку тому, що сталося. Крім того, фактично скориставшись службовим становищем, вона забезпечила щось, дуже схоже на знущання над неповнолітнім", - написав Арестович з цього приводу у своєму Телеграм-каналі.

По суті заяви, написаної нею та іншими нардепами, Піпа пояснила наступне: "Закон України 2310-IX від 19.06.2022 вводить строгі обмеження щодо публічного використання музичного продукту держави-агресора. Львівська обласна рада встановила мораторій на публічне використання будь-якого російськомовного культурного продукту з 2018 року. Законність цього рішення визнав Верховний Суд України. Громадяни України активно відстоюють і будуть відстоювати свої мовні права та культурну ідентичність. Особливо у час війни з росією. Адже "Чия мова - того влада". І саме це у свій спосіб пропагує путін. Я вважаю, що Нарцис прямо порушив  ч.1 ст. 383 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення суду, прокурору, слідчому, дізнавачу, або органу досудового розслідування про вчинення кримінального правопорушення). Загалом дії цього персонажа прямо пов’язані з загрозою національній безпеці України". 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті