Завідомо неправдиве повідомлення: на Арестовича подали заяву в поліцію 29 нардепів

На Олексія Арестовича 29 депутатів Верховної Ради подали заяву в поліцію за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення. Про це повідомила народна депутатка Наталія Піпа у Facebook 26 жовтня.

"Я та 28 моїх колег - народних депутатів подали заяву в Національну поліцію на Арестовича за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення. Дякую колегам депутатам за зібрані під документом підписи та задекларовану підтримку. Я вважаю (а моя сім’я, колеги та співгромадяни гаряче підтримують), що Развєдчік-Аматор є справжнім злочинцем. І я це детально пояснила правоохоронним органам", - написала Піпа.

Передісторія цієї ситуації така: колишній позаштатний радник голови Офісу президента Олексій Арестович 13 вересня через суд зобовʼязав Держбюро розслідувань відкрити кримінальне провадження щодо народної депутатки Наталії Піпи. Справу розглядають за статтею про порушення рівноправності громадян за мовною ознакою через заяву нардепки у поліцію щодо виконавця російського року в центрі Львова.

"Піпа Наталія вчинила діяння, що має ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні (в умовах військового конфлікту, додам), і держава повинна дати свою правову оцінку тому, що сталося. Крім того, фактично скориставшись службовим становищем, вона забезпечила щось, дуже схоже на знущання над неповнолітнім", - написав Арестович з цього приводу у своєму Телеграм-каналі.

Тепер по суті заяви, написаної нею та іншими нардепами, Піпа пояснила наступне: "Закон України 2310-IX від 19.06.2022 вводить строгі обмеження щодо публічного використання музичного продукту держави-агресора. Львівська обласна рада встановила мораторій на публічне використання будь-якого російськомовного культурного продукту з 2018 року. Законність цього рішення визнав Верховний Суд України. Громадяни України активно відстоюють і будуть відстоювати свої мовні права та культурну ідентичність. Особливо у час війни з росією. Адже "Чия мова - того влада". І саме це у свій спосіб пропагує путін. Я вважаю, що Нарцис прямо порушив  ч.1 ст. 383 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення суду, прокурору, слідчому, дізнавачу, або органу досудового розслідування про вчинення кримінального правопорушення). Загалом дії цього персонажа прямо пов’язані з загрозою національній безпеці України". 

Зазначається, що, крім Піпи, заяву підписали народні депутати Ярослав Рущишин, Сергій Рахманін, Олег Синютка, Роман Лозинський, Юлія Клименко, Олег Дунда, Михайло Цимбалюк, Оксана Савчук, Ігор Фріс, Ірина Констанкевич, Євген Петруняк, Артур Герасимов, Юрій Камельчук, Олександра Устінова, Ростислав Тістик, Павло Бакунець, Ольга Коваль, Ростислав Павленко, Ірина Геращенко, Максим Хлапук, Володимир Цабал, Інна Совсун, Роман Костенко, Ольга Стефанишина, Галина Васильченко.

Раніше повідомлялось, що проти Арестовича відкрили справу за сексистські висловлювання про жінок.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті