Нафтогаз оголосив про вихід із дефолту

Станом на 20 вересня Нафтогаз виконав кредитні зобовʼязання перед інвесторами за єврооблігаціями. Про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Як повідомляється, Нафтогаз України успішно виконав умови реструктуризації єврооблігацій, які мали бути погашені у 2022 та 2026 роках, здійснивши всі необхідні платежі. Як наслідок група Нафтогаз вийшла зі стану дефолту.

"Офіційний вихід з дефолту за єврооблігаціями 2022/26 дає можливість нам розглядати нове фінансування плану капітальних інвестицій розвитку групи. Цьому передувала велика робота з інвесторами. Дякуємо нашим міжнародним партнерам за співпрацю та довіру", - зазначив голова правління Нафтогазу України Олексій Чернишов.

Він додав, що досягнення компромісу стало можливим також завдяки допомозі фінансових та юридичних консультантів.

Нагадаємо, наприкінці липня 2022 року Нафтогаз в останній день пільгового періоду не виплатив бондхолдерам борги за облігаціями та увійшов в технічний дефолт. Перед тим тримачі євробондів Нафтогазу України відмовились погоджуватись на відтермінування виплат на два роки.

Як повідомлялося, Україна вже змогла відновити більш як половину об'єктів теплопостачання, які постраждали від російських обстрілів. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті