Надійність живлення Запорізької атомної електростанції вдалось відновити - "Укренерго"

Фахівцям "Укренерго" вдалось відновити надійність живлення Запорізької АЕС ввечері 24 лютого. Про це повідомили в Телеграм-каналі "Укренерго".

"Укренерго" відновило надійність живлення Запорізької атомної станції. Повітряна лінія 330 кВ, що забезпечує резервне живлення об’єктів на майданчику атомної станції, відремонтована й повернута в роботу", - сказано в повідомленні від 21:49. 

Зазначається, що лінія живлення була сильно пошкоджена під час повітряної тривоги 20 лютого. Відтоді ЗАЕС отримувала електроенергію, необхідну для безпечного функціонування, лише по одній магістральній лінії 750 кВ. 

Роботи ускладнювались тим, що місце пошкодження знаходилось в місці, де постійно йдуть бойові дії. Військові допускали туди наші ремонтні бригади у короткі проміжки відносного затишшя, тому працювати доводилось день і ніч. 

"Якби не постійні обстріли росіян, ми б впорались швидше. Довго чекали, коли ворог припинить гатити артилерією. А отримавши дозвіл військових на виїзд, мали ще й розчистити шлях для техніки через потрощену посадку, а тільки потім братися до ремонту. Все це постійно переривалося ворожим вогнем", - цитуються в повідомленні слова співробітників "Укренерго", які виконували роботи.

Раніше повідомлялось, що в одній із гімназій Запоріжжя облаштували укриття на понад 600 осіб, колектив готується до переходу на змішану форму навчання.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті