Надійність живлення Запорізької атомної електростанції вдалось відновити - "Укренерго"

Фахівцям "Укренерго" вдалось відновити надійність живлення Запорізької АЕС ввечері 24 лютого. Про це повідомили в Телеграм-каналі "Укренерго".

"Укренерго" відновило надійність живлення Запорізької атомної станції. Повітряна лінія 330 кВ, що забезпечує резервне живлення об’єктів на майданчику атомної станції, відремонтована й повернута в роботу", - сказано в повідомленні від 21:49. 

Зазначається, що лінія живлення була сильно пошкоджена під час повітряної тривоги 20 лютого. Відтоді ЗАЕС отримувала електроенергію, необхідну для безпечного функціонування, лише по одній магістральній лінії 750 кВ. 

Роботи ускладнювались тим, що місце пошкодження знаходилось в місці, де постійно йдуть бойові дії. Військові допускали туди наші ремонтні бригади у короткі проміжки відносного затишшя, тому працювати доводилось день і ніч. 

"Якби не постійні обстріли росіян, ми б впорались швидше. Довго чекали, коли ворог припинить гатити артилерією. А отримавши дозвіл військових на виїзд, мали ще й розчистити шлях для техніки через потрощену посадку, а тільки потім братися до ремонту. Все це постійно переривалося ворожим вогнем", - цитуються в повідомленні слова співробітників "Укренерго", які виконували роботи.

Раніше повідомлялось, що в одній із гімназій Запоріжжя облаштували укриття на понад 600 осіб, колектив готується до переходу на змішану форму навчання.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті