На Житомирщину евакуаційним потягом з прифронтової зони прибула перша група переселенців

У Житомирську область евакуаційним потягом з прифронтової зони прибула перша група переселенців, - повідомила "Укрзалізниця" 19 квітня.

"Евакуаційні рейси з регіонів, наближених до зони бойових дій, тривають — 19 квітня перша група внутрішньо переміщених осіб прибула евакуаційним потягом з прифронтової зони на Житомирщину, де громада вже подбала про максимально зручні та комфортні умови для переселенців", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тут так само, як і раніше на Львівщині, Черкащинi, Кіровоградщинi та Хмельниччині, було розгорнуто пункт реєстрації ВПО, виїзну роботу відділення Укрпошти для отримання державних грошових виплат, усім сім'ям системно надається гаряче харчування і гуманітарна допомога від волонтерських організацій та благодійних фондів. 

У даному випадку мова йде про обов'язкову евакуацію родин, які проживали безпосередньо в зоні бойових дій: сьогоднішній рейс доставив і багатодітні родини, і осіб з інвалідністю. 

"Наразі евакуаційні вагони Укрзалізниці регулярно курсують з Покровська, Запоріжжя та Херсона і продовжать курсувати стільки, скільки це буде необхідно. Від початку року поїздами Укрзалізниці евакуйовано до безпеки понад 22 тисячі людей, переважно маломобільних і родин із дітьми", - додали в "Укрзалазниці". 

Як повідомлялося, евакуаційний поїзд, який вивозив усіх бажаючих з Донецької області, змінив свій напрямок. З 18 квітня поїзд, як і раніше, відправлятиметься з Покровську, але тепер його кінцевим пунктом буде не Черкаська область, а місто Бердичів на Житомирщині.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті