На Закарпатті переселенки з Луганщини організували навчання з PR-менеджменту, SMM та електронної комерції для жінок

Громадські активістки з Луганської області організували навчання з PR-менеджменту, SMM та E-commerce specialist (електронної комерції) для жінок – ВПО в Закарпатській області. Перший тренінг відбувся в Ужгороді 28 липня, повідомила "ОстроВу" ініціаторка проєкту, керівниця релокованої зі Старобільська ГО "Майстерня щастя" Марина Бражнікова.

"Темою першого тренінгу були права людини й гендерна рівність – ми переконані, що будь-яке навчання для жінок треба починати саме з цього, – сказала Бражнікова. – У подальшому, окрім навчання, націленого власне на здобуття професійних навичок, будуть тренінги, які стосуються психологічних аспектів – наприклад, з формування цілей та перспективних життєвих планів під час війни".

Уточнюється, що навчання триватиме кілька місяців, тренінги проходитимуть в Ужгороді, Сваляві й Іршаві. Заняття будуть проводяться по 2-3 рази на тиждень, загальна кількість годин навчання становить від 48 до 60 годин (або 60 занять).

"Передбачалось охопити навчанням 30 жінок, але бажаючих виявилось удвічі більше", – розповідає Марина Бражнікова.

Усі жінки, які виявили бажання засвоїти нові навички, є переселенками, і всі вони мають дітей. Переселенкам важко знайти роботу як через наявність дітей, так і через брак вакансій за профілем, адже більшість із них вдома працювали на підприємствах, аналогічні яким у Закарпатській області відсутні.

"Саме тому жінки потребують навичок, які дозволили б працювати дистанційно", – каже ініціаторка проєкту.

За її словами, фінансування курсів, які для жінок є безкоштовними, стало можливим завдяки підтримці Уряду Канади у рамках проєкту "Жінки України: залучені, спроможні, незламні", що впроваджується організацією "Пакт".

Раніше повідомлялось, що активістки з Луганщини за кошти, виручені від продажу картин, придбали квадрокоптер для бригади, яка воює в Луганській області.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті