На Вінниччині відкриють терцентр для переселенців з лінії фронту

У селі Плисків Погребищенської громади Вінницької області незабаром відкриється новий центр соціального обслуговування для переселенців із прифронтових та деокупованих територій. Про це 17 березня повідомляє Благодійний фонд "Восток SOS".

"Кожен другий запит на евакуацію надходить від людини з інвалідністю. Таким людям нікуди їхати, вони переважно самотні і потребують постійного медичного догляду", - повідомили представники фонду.

Саме тому цей терцентр створюється на базі Плисківського психоневрологічного інтернату. Він прийматиме переселенців із ментальними порушеннями та представників маломобільних груп населення. Там вони будуть під цілодобовим наглядом фахівців.

У фонді додають, що минулого року вони розпочали ремонт старих будівель на територіях лікарень, терцентрів та інших комунальних закладів. Цей центр розпочне свою роботу з 31 березня. Після відкриття у ньому проживатимуть 30 осіб, яких евакуювали представники фонду з прифронтових та звільнених територій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що понад 170 мешканців Донеччини залишили регіон протягом доби через російські обстріли.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті